תקשורת אופטית

התקשורת האופטית היא אחד הפתרונות המתקדמים ביותר המשמשים כיום להעברת מידע ממקום למקום. אם עדיין לא שמעתם על יתרונותיה, הרי שהגיע הזמן, לפניכם כל הפרטים.

תחום התקשורת משמש אותנו יותר ויותר ככל שחולפות השנים והטכנולוגיה מתפתחת. תחום זה כולל העברת מידע בדרכים רבות ומגוונות, כאשר עד לא לפני זמן רב הטכנולוגיה הנפוצה ביותר לשימוש הייתה תשתית קווית או אלחוטית. עם השנים, גדלה ההיכרות עם הטכנולוגיה האופטית וכל מה שהכרנו עד היום השתנה מן הקצה אל הקצה. כיום, מדובר באחד הפתרונות הפופולריים והמתקדמים ביותר.

מהי תקשורת אופטית?

תקשורת אופטית זהו שם כולל לכל סוג של תקשורת אשר עושה שימוש באור או בקרינה אלקטרומגנטית לשם העברת מידע. מערכת התקשורת האופטית למעשה מבוססת על מערכת הראייה הנחשבת לאחת מהמערכות האופטיות הנפוצות והפשוטות ביותר. בפועל, אם ננסה לפשט את הדברים ונבחן את פעולתן של העיניים תוך כדי התהליך: התקשורת האופטית מבוססת על קליטת מידע אופטי או הפיכת מידע לאותות אופטיים ותרגום האותות לכדי מידע בחזרה. כדי לעשות זאת המערכת האופטית מורכבת משלושה חלקים עיקריים והם:

  • משדר אופטי – אשר אחראי להפוך את המידע לאור.
  • תווך – אשר אחראי להעביר את האור ליעדו.
  • מקלט – אשר אחראי לקבל את המידע ביעד ולתרגמו.

כיצד רכיבי המערכת של תקשורת אופטית פועלים?

כאמור, המערכת האופטית מורכבת משלושה חלקים עיקריים, כמצוין לעיל אשר לכל אחד תפקיד חשוב:

השלב הראשון – המשדר

משדרים אופטיים הם אלו שהופכים את המידע שמתקבל לכדי אותות אופטיים ומשדרים אותם בעזרתה של מערכת השידור. כאשר המידע אינו אופטי מלכתחילה לרוב מערכת השידור תשתמש בלייזר כדי להפוך אותו לאופטי ורק לאחר מכן תשדר אותו.

השלב השני – התווך

בשלב זה, התווכים נכנסים לתמונה ותפקידם להעביר את אותות האור למרחק הרצוי תוך הימנעות מהפרעות ורעשים. התווך הוא סוג של צינור אשר מיוצר מסיב אופטי העשוי זכוכית מצופה. על הסיב להיות מסוגל לקלוט את טווח התדרים של האותות האופטיים ולהתאים לאורך הגל של השידור האופטי הנפוץ. כאשר הסיב מסיים את תפקידו עוברים לשלב הבא.

השלב השלישי – המשדר

עכשיו המשדר תופס פיקוד ועליו לקבל את האותות ולתרגם אותם בחזרה למידע המקורי או למידע אותו רוצים לקבל. לעיתים, המערכת האופטית תכלול גם מרכיבים נוספים ביניהם: מגבר אופטי, מעבד אופי, מתג אופטי, מסנן אופטי, מצמד סיבים אופטיים, מבודד אופטי, מנחת אופטי ועוד.

מה היתרונות של תקשורת אופטית?

לתקשורת האופטית ישנם יתרונות רבים, במיוחד בימינו בהם עולה הצורך בהעברת כמויות רבות של מידע, ביניהם:

  • אבטחת מידע וחסינות בפני ציתותים והפרעות.
  • רוחב פס גדול להעברת כמויות מידע גדולות.
  • משקל ונפח קל אשר מאפשרים חיסכון במקום.
  • עמידות בפני מזג אוויר, לחות, חום ותנאים מאתגרים.
  • טווח שידור ארוך והתקנה בכל תנאי שטח.

תקשורת אופטית - הגיע הזמן לשפר את מערך התקשורת של העסק שלכם

תקשורת המבוססת על העברת מידע באמצעים אופטיים נחשבת למיטב הטכנולוגיה בתחום. אנו באשר תקשורת מתמחים במתן פתרונות אופטיים לעסקים, תוך שמספקים שירותי ייעוץ, תכנון, בדיקה, התקנה והיתוך של סיבים אופטיים. למציאת הפתרונות המתאימים ביותר לצורכי התקשורת של העסק שלכם, אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר ואנו נשמח לעמוד לרשותכם ולספק לכם את המענה המושלם והמדויק ביותר.

תקשורת מועברת בדרכים שונות בין המכשירים והמתקנים הטכנולוגיים שאנחנו משתמשים בהם היום. בדרך כלל מדובר בתקשורת קווית או אלחוטית, כשגם האלחוטית נזקקת לתשתית פיזית כלשהי או לכבלים בנקודה זו או אחרת. מערכות תקשורת אופטית שינו את מה שנהוג היה להשתמש בו עד היום והן מעבירות את האותות בצורה אופטית, כלומר על ידי אור או קרינה אלקטרומגנטית. למעשה, הן מחקות את הצורה שבה אנחנו קולטים מידע באמצעות העיניים ומעבירות אותה לטכנולוגיית מידע ותקשורת. אם העיניים שלנו קולטות מידע בצורת אור הנזרק מהחפצים שסביבנו, כך גם התקשורת האופטית אשר בנויה מחיקוי של העין ומרכז תרגום האותות בה למידע חזותי – היא כוללת משדר אופטי שהופך כל מידע לאותות אור, מתווך שמעביר אותו ומקלט שמקבל ומתרגם אותו. התקשורת יכולה להיות באמצעות תווכים טכנולוגיים כמו גלים או סיבים אופטיים.

תקשורת אופטית - איך זה עובד?

משדרים אופטיים הם אלה שהופכים מידע לאותות אופטיים בצורת אור דרך מערכת שידור. אם המידע אינו אופטי מלכתחילה יש להפוך אותו לאופטי. למשל, מידע חשמלי הופך לאופטי בעזרת המשדר, בדרך כלל בעזרת לייזר, ורק אז ניתן לשדר אותו. האור מתקדם דרך הסיבים האופטיים העשויים מחומרים שיכולים להעביר אור בדרך נכונה. תווך השידור של המידע האופטי הוא הצינור להעברת המידע, כלומר הסיב שחייב להיות בנוי כך שלא יפריע למעבר חלק של האותות. בדרך כלל הסיבים עשויים מסוג מסוים של זכוכית שקולט את כל טווח התדרים של האותות האופטיים. ההמרה הזאת לאור מאפשרת העברת שידורים של צליל ותמונה דרך מערכות התקשורת האופטית. המקלט האופטי מקבל את האות ומתרגם אותו בחזרה למידע המקורי שנשלח מלכתחילה. דוגמה להעברת קול בצורת אור שמתורגם בחזרה לקול היא הטלפון. כל קול מתורגם לצורה חשמלית שמתורגמת שוב לקול שנקלט במערכת השמיעה. לעתים עוצמת האותות חלשה ויש להגבירה. משתמשים במקרים כאלה במגבר אופטי שמגביר את עוצמת האות ומעבד אופטי של אותות השידור.

לשם מה נחוצה מערכת התקשורת האופטית?

בהתפתחות הטכנולוגית של ימינו יש צורך רב במערכות תקשורת שמעבירות כמויות אדירות של מידע ובביטחון מוחלט. הטכנולוגיה של ימינו מאפשרת זאת לטווחים ארוכים ובמקומות שבהם בעבר התקשו להניח אפילו מערכות תקשורת של כבלים מהסוג הישן. מערכת אופטית נושאת יתרונות רבים – היא מאבדת פחות מידע בדרך לנקודת היעד גם לטווח ארוך, יש לה רוחב פס גדול שמאפשר העברת כמויות אדירות בזמן קצר, היא קטנה וקלה יחסית כך שאינה תופסת מקום, ומכיוון שאין בה אותות חשמליים היא אינה פגיעה להפרעה אלקטרומגנטית ואיכות המידע מובטחת. מאחר ולהבדיל מטכנולוגיות אחרות אי אפשר “לגנוב” אותות אופטיים ולצותת למידע, כך גם בטיחות המידע גבוהה יותר. לפיכך, משתמשים בה בעיקר בטלפוניה ובשידורי טלוויזיה, אינטרנט ורשתות מחשבים.

תקשורת אופטית יש היום לא מעט דרכים להבטיח תקשורת בין מכשירים ובין פתרונות טכנולוגיים מוכרים, ואת רובן אנחנו מכירים היטב. החיבור הקווי לרשת הוא הפתרון הקלאסי והמוכר, וגם הרשת האלחוטית זוכה לביקוש רב. עם זאת, גם חיבור שאיננו קווי מחייב תשתית פיזית, ומכאן נובעת החשיבות של תקשורת אופטית איכותית. היא זו שמאפשרת מעבר אופטי של האותות באמצעות אור או קרינה אלקטרומגנטית. התקשורת יכולה להתבצע באמצעות גלים או סיבים אופטיים, וכדי לעשות את זה נכון נדרש תכנון קפדני, ועם הניסיון של חברת אשר תקשורת תוכלו לקבל את ההחלטות האידאליות עבורכם.

איך מתכננים תקשורת אופטית?

כדי לבחור תקשורת אופטית נכונה שמתאימה בדיוק לכם חשוב לתכנן בקפידה את המהלכים הבאים שלכם:
  • בשלב הראשון חשוב להבין מה הצרכים העסקיים והמקצועיים שלכם – כעת ובעתיד
  • בשלב השני יש לזהות את התשתית הקיימת ואת ההתאמה שלכם אליכם ולצורכי התקשורת
  • בשלב השלישי יש לבצע איחוד בין תשתיות שונות כדי לחסוך כסף ולייעל את עבודת המערכת
התכנון הקפדני, העבודה המקצועית והליווי של המומחים – כל אלה יחד מסייעים לקבלת החלטות פרקטית ונכונה הרבה יותר. זוהי הדרך להבין אילו רשתות נחוצות לכם ואילו מיותרות, איך תוכלו לפעול באופן יעיל ופשוט ומה מעכב אתכם. כך תוכלו גם לבחור בתשתית איכותית וחזקה, ליהנות מתמיכה טכנית לאורך הדרך ולהיערך למהלך המורכב הזה גם ברמה התקציבית. התכנון האופטימלי יספק לכם שורה של יתרונות, ובפרט הוא יבטיח לכם עבודה רציפה וגמישות רבה גם בראייה קדימה, אל השנים הבאות.

תקשורת אופטית - תכנון קפדני

לפני שאתם מחליטים מה באמת נכון עבורכם, חשוב להבין האם יש לכם את התנאים המתאימים לתכנון והתקנת תקשורת אופטית. אנשי המקצוע המיומנים ידעו לזהות האם קיים סיב אופטי בקרבת מקום המגורים או בית העסק, ובהתאם ניתן יהיה להתאים פתרונות שנכונים בדיוק לכם. פתרונות חדשניים ויעילים אלה יאפשרו לכם ליצור תשתית נוחה ומהירה, גמישה ואיכותית, וזהו המענה המושלם לצרכי הבית והעסק. חברת אשר תקשורת תעמוד לרשותכם בכל שלב בדרך, מבחינת התנאים הקיימים כיום ועד לתכנון המסלול שבסופו תעמוד לרשותכם מערכת מתקדמת ברמה הגבוהה ביותר.

תשתית תקשורת אופטית מתקדמת

כולנו מודעים לחשיבותה העצומה של תשתית התקשורת בימינו, ולתרומה המכרעת שלה לביצועים בכל עסק ובכל ארגון. תשתית תקשורת אופטית מתקדמת היא האופציה המומלצת ביותר לכל מי שזקוק לפתרון שמאפשר העברת כמויות גדולות מאוד של מידע, במהירות מרשימה וברמת אבטחה גבוהה. המלצה חשובה נוספת היא להתקין תשתית מתקדמת זו באמצעות מומחים בנושא - אשר תקשורת צברה ניסיון יקר ערך בתחום ספציפי זה לאחר שביצעה פרויקטים מורכבים עבור גופים מהבולטים בארץ.

היתרונות של תשתית תקשורת אופטית מתקדמת

  • מינימום משקל ונפח - סיבים אופטיים תופסים מעט מאוד מקום, ובפרט ביחס לביצועים, וגם המשקל שלהם מזערי, כך שהדרישות הפיזיות של תשתית זו מינימליות.
  • מקסימום אבטחת מידע - בניגוד לכבלי נחושת, כבלים אופטיים לא פולטים קרינה אלקטרו-מגנטית, ועל כן לגורמים לא מורשים קשה הרבה יותר לשאוב מהן מידע. זהו כמובן יתרון קריטי לעסקים וארגונים שחוששים מפני זליגת דאטה לידיים עוינות.
  • יכולת להעביר דאטה גם למרחקים גדולים - תשתית אופטית מתאפיינת בניחות נמוך (כלומר אובדן השטף בתוך התווך הוא מינימלי). התוצאה: בעזרת תשתית תקשורת משוכללת זו - שהומצאה ב-1966 על-ידי החוקר הסיני צ'ארלס קואן קאו, שאף זכה ב-2007 בפרס נובל לפיזיקה - ניתן לשדר מידע גם לטווח ארוך מאוד.
  • עמידות גבוהה - ובפרט למים וללחות.
  • אמינות מרבית - רשתות תקשורת אופטיות כאמור לא פולטות קרינה אלקטרו-מגנטית ועל כן הן לא חשופות להפרעות חיצוניות והמידע הרב שזורם בהן מגיע ליעדו בלי שום שיבוש.

סיבים איכותיים, פריסה מושכלת

על-מנת להפיק את מלוא התועלת האפשרית מכל תשתית תקשורת אופטית מתקדמת חשוב להקפיד על שני דגשים - וזהו גם "סוד" ההצלחה של אשר תקשורת: א. התאמה מדויקת לצרכים הספציפיים של העסק או הארגון - על בסיס אפיון מדויק שמחייב ניסיון רב. ב. ציוד איכותי - למעשה פריצת הדרך של קאו הייתה זיהוי העובדה שהמפתח לטיב הביצועים של הסיבים האופטיים הוא איכות הזכוכית (החומר שממנו עשויים מרבית הסיבים האופטיים). בנוסף אנחנו מספקים הכשרה מקיפה לכל העובדים בחברה וכמו כן מקפידים להתעדכן בכל החידושים בתחום - כדי שכל לקוח יקבל את השירות המקצועי ביותר, בדרך לתשתית אופטית אופטימלית וביצועים אפקטיביים בעסק. תקשורת אופטית מתקדמת

תקשורת אופטית - טכנולוגיה חדשנית

כאשר מדברים על תקשורת אופטית למעשה מדברים על תקשורת שעושה שימוש באור או בקרינה אלקטרומגנטית כדי להעביר מידע. בפועל אנחנו רואים שמערכות תקשורת אופטיות מבוססות על מערכת הראייה שנחשבת למערכת אופטית נפוצה, פשוטה ומאוד יעילה. מערכות אופטיות מורכבות משלושה חלקים שונים, והם: משדר אופטי, תווך ומקלט, וכאשר התקשורת טובה, התוצאה נפלאה. חברת אשר תקשורת מזמינה אתכם לפנות אליה לצורך התקנת תקשורת מהסוג הזה עבור העסק שלכם, אז למה שלא תתקשרו עוד היום להזמנת השירות?

כל היתרונות של תקשורת אופטית לעסק

אם אתם מתלבטים ולא יודעים האם תקשורת אופטית זה מה שהעסק שלכם צריך, כדאי שתכירו את כל היתרונות של המערכת הזאת:
  • רמת אבטחת המידע של התקשורת הזאת הינה גבוהה מאוד
  • רוחב הפס מאוד גדול וזה אומר שניתן להעביר כמויות מידע גדולות
  • יש לתקשורת הזאת עמידות נפלאה בפני תנאי מזג אוויר שונים ומאתגרים כמו לחות וחום
  • טווח השידור של התקשורת הזאת ארוך מאוד
היום זה כבר ברור יותר מאי פעם שכאשר התקשורת שלנו בעסק טובה, אנחנו יכולים להיות הרבה יותר יעילים בעבודה שאנחנו עושים. לכן, אם גם אתם שמים לב שלאחרונה התקשורת שלכם איטית מידי וזה משפיע על הפעילות בעסק, אין ספק שהגיע הזמן להתקדם וליהנות מהטוב ביותר שקיים בעידן שבו אנחנו חיים.

אל מי פונים?

רוצים שיתקינו אצלכם תשתית לתקשורת אופטית טובה? תוהים מאיזו חברה מובילה תוכלו להזמין את השירות הזה? עכשיו זה הזמן לפנות אל חברת אשר תקשורת. החברה מציעה מגוון רחב של שירותים בתחום התקשורת על גווניו השונים, כמו ייעוץ והתקנה של מערכות תקשורת, הנחת סיבים אופטיים ועוד. בנוסף, החברה מציעה את שירותיה בפריסה ארצית, כך שזה לא משנה איפה העסק שלכם נמצא, כי בכל מקרה עובדי החברה יוכלו להגיע אליכם במהרה. מחברת אשר תקשורת תוכלו לקבל את השירות הטוב ביותר בתחום אשר כולל את השילוב הנכון בין ניסיון, מקצועיות ואדיבות. זקוקים לפרטים נוספים? רוצים לקבל הצעת מחיר? התקשרו עוד היום למספר: 1700-505-616 ותראו שגם אתם, כמו כל לקוחות החברה, תצאו מרוצים.

מעוניינים בשדרוג תשתיות קיימות?

השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    We can connect you BETTER
    מענה שיווקי מקצועי לכל שאלה:

    אולי יעניין אתכם

    מ יו"ר ומנכ"ל קבוצת
    X

    מעוניינים בשדרוג תשתיות קיימות?

    השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      We can connect you BETTER
      מענה שיווקי מקצועי לכל שאלה:
      Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support